KUVIEN TAKANA

KUKA OLEN?

Hei! Olen 26-vuotias harrastevalokuvaaja Jyväskylästä. Varsinaista koulutusta minulla ei ole valokuvaamiseen, lukiossa käytyjä valokuvauskursseja sekä harrastuksen myötä kertynyttä kokemusta lukuun ottamatta. Olen siis itseoppinut, intohimolla harrastukseeni suhtautuva kuvaaja, joka on aina valmis oppimaan uutta. Kamera kaulassa olen kulkenut siitä asti kun ensimmäisen kamerani sain yli 10 vuotta sitten. Olen myös pitänyt blogia kuusi vuotta, joten sen myötä on kertynyt kuvaustaitoa monipuolisesti.

VALOKUVAAMISESTA

Kuvaamisessa toimin periaatteella, että jokainen kuvattava saa tulla aitona omana itsenään kameran eteen. Kuvaajana katson kuvattua kokonaisuutena – en virheinä tai epäkohtina. Lähden siitä lähtökohdasta, että kauneutta löytyy meistä jokaisesta.

Opastan kuvattavaa tarvittaessa, joten olet tervetullut myös matalalla kynnyksellä kameran eteen ensimmäistäkin kertaa. Toivon että lopputulos saa ennen kaikkea kuvatulle hyvän mielen ja keinon nähdä itsensä uudessa valossa. Valokuvauksessa minua inspiroikin valtavasti valokuvaaja Miina Savolainen, voimauttavan valokuvauksen kehittäjä. Toivon että kuvatun/kuvattujen kanssa päästään toteuttamaan mahdollisesti sellaisetkin kuvausideat, joista on ehkä unelmoinutkin, muttei ole ehkä rohjennut ottaa askeleita sen toteuttamiseksi.

Kuvaan pääosin harrastemuotoisesti pienellä palkkiolla. Kuvaukset voidaan sopia ja suunnitella etukäteen, sekä pitää tarvittaessa myös jonkintyyppinen suunnittelupalaverikin. Ajoittain oman vapaa-ajan puitteissa kuvaan myös TFCD-periaatteella (annan itse aikaani ottamalla + käsittelemällä kuvat sekä saan luvan käyttää kuvia portfoliossa, kun taas malli antaa aikaansa olemalla kuvattu sekä saa tietenkin valmiit kuvat itselleen käyttöön kuvaamisen jälkeen). Hinnasto ja ohjeet kuvien käytölle löytyvät yläpalkista.

VÄLINEET VALOKUVAUKSESSA

Valokuvaajana olen luova ja idearikas. Kohtaan ihmiset avoimesti ja ennakkoluulottomasti, olet tervetullut kameran eteen juuri sellaisena kuin olet. Pyrin muodostamaan kuvatulle rennon ja turvallisen ilmapiirin olla kameran edessä.

Vaikka herkät ja luonnonläheiset kuvat ovat ominta osaamistani, lähden mielelläni myös uudenlaisiin haasteisiin mukaan. Yritän nähdä kameran kautta asiat muustakin perspektiivistä, kuin vain siitä jonka olemme tottuneet näkemään. Monenlaisilla objektiiveilla saakin erilaista tuntumaa kuviin. Omistan myös laadukkaan järjestelmäkameran, jolla kuvaan.

Sivun kuvat: Henri Valkeinen