KUKA OLEN?

Hei! Olen 24-vuotias harrastevalokuvaaja Jyväskylästä. Varsinaista koulutusta minulla ei ole valokuvaamiseen lukiossa käytyjä valokuvauskursseja lukuun ottamatta. Olen siis itseoppinut, intohimolla harrastukseeni suhtautuva kuvaaja, joka on aina valmis oppimaan uutta. Kamera kaulassa olen kulkenut siitä asti kun ensimmäisen kamerani sain yli 10 vuotta sitten. Olen myös pitänyt blogia kuusi vuotta, joten sen myötä on myös kertynyt kuvaustaitoa monipuolisesti.

VALOKUVAAMISESTA

Kuvaamisessa toimin periaatteella, että jokainen kuvattava saa tulla aitona omana itsenä kameran eteen. Lähden siitä lähtökohdasta, että kauneutta löytyy meistä jokaisesta. Opastan kuvattavaa tarvittaessa, joten olet tervetullut myös matalalla kynnyksellä kameran eteen ensimmäistäkin kertaa. Toivon että lopputulos saa ennen kaikkea kuvatulle hyvän mielen ja keinon nähdä itsensä uudessa valossa. Varsinaisesta voimauttavasta valokuvauksesta minulla ei ole koulutusta, mutta toivon että kuvattu kokee kuitenkin kuvaamisen jollakin tapaa voimauttavana prosessina. Toivon että kuvatun/kuvattujen kanssa päästään toteuttamaan mahdollisesti sellaisetkin kuvausideat, joista on ehkä aina salaa unelmoinut, muttei ole ehkä rohjennut ottaa askeleita sen toteuttamiseksi. Koska tällä hetkellä lasken itseni harrastekuvaajaksi, otan kuvia ilmaiseksi TFCD-periaatteella – eli annan itse aikaani ottamalla ja käsittelemällä kuvat, kun taas malli antaa aikaansa olemalla kuvattu sekä saa tietenkin valmiit kuvat itselleen käyttöön kuvaamisen jälkeen. Valmiita kuvia jakaessa toivon, että mainitset vastapalveluksena myös nimeni kuvan yhteydessä.

VÄLINEET VALOKUVAUKSESSA

Valokuvaajana olen luova ja idearikas. Tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja olen helposti lähestyttävä. Vaikka herkät ja hempeät kuvat ovat ominta osaamistani, lähden mielelläni myös uudenlaisiin haasteisiin mukaan. Yritän nähdä kameran kautta asiat muustakin perspektiivistä, kuin vain siitä jonka olemme tottuneet näkemään. Monenlaisilla objektiiveilla saakin erilaista tuntumaa kuviin. Omistan laadukkaan järjestelmäkameran, jolla kuvaan.

Sivun kuvat: Henri Valkeinen